JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elfas hela sortiment på skiva

Till sist finns den framme, Elfa-katalogen på CD-ROM. Vikten är 15 gram, en bråkdel av vad orginalet med 2 000 sidor och hårda pärmar väger. Och skivan är bara fylld till en tredjedel.

- Vi är inte först, men det är för att vi ville vara bäst, säger Elfas VD Per Lindberg kaxigt när han visar den nya CD-ROM-skivan som rymmer Elfas hela katalogsortiment med 31 000 artiklar.

Elfa, landets största katalogdistributör av komponenter, vill särskilt poängtera den snabba sökfunktionen som gör det möjligt att steg för steg ringa in den komponent man söker.



Sökfunktion


- Vi räknar kanske inte med att få någon merförsäljning genom skivan. Men förhoppningsvis ökar vi andelen rena expeditionsorder från 40 procent idag, till kanske 70-80 procent säger Ingvar Jensen, styrelseordförande och representant för ägarfamiljen.

Förutom sökfunktion innehåller skivan samma bilder och tabeller som i katalogen. Ändå är den bara fylld till en tredjedel. Nu pågår ett intensivt arbete på att fylla ut resten av utrymmet med tillverkarnas datablad. Det blir åtminstone delvis klart till nästa upplaga kommer ut om ett halvår.

CD-ROM-skivan blir inte nå-gon ersättare till papperskatologen och måste beställas separat. Den kommer dock att ges ut oftare än papperskatalogen, var sjätte månad. Priset blir 75 kronor, lika mycket som katalogen. Skivan finns bara för PC.

Mats Udikas

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)