JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kort för digital-TV med säkerhetscertifikat

Ett smart kort från SGS-Thomson Microelectronics och Bull är enligt de båda företagen det första att säkerhetscertifieras för betal-TV-tillämpningar.

Kortet, som utvecklats för France Telecom har certifierats enligt ITSEC (Information Technology Security Evaluation Criteria), den europeiska säkerhetsmetoden.

Den allra första ITSEC-certifieringen för en tillämpning för smarta kort utfärdades i mitten av 1996 för ett franskt bankkort tillverkat av just SGS- Thomson och Bull.

Detta anses vara en milsten eftersom det bekräftar att det mycket krävande säkerhetsmålet kunde uppnås i en kommersiell tillämpning och att ITSEC-metoden framgångsrikt kunde utnyttjas för smarta kort.



Säkerhetsprocessen i början


ITSEC-värderingen har enligt de båda företagen lärt dem att det är viktigt att koncentrera sig på hela systemet och inte endast de enskilda maskin- eller programkomponenterna. Dessutom har man insett vikten av att starta säkerhetsprocessen så tidigt som möjligt i produktutvecklingen.

För att garantera objektiva resultat utförs ITSEC-certifieringen av oberoende ackrediterade organisationer och i detta fall var det den nationella franska certifieringsmyndigheten SCSSI som genomförde säkerhetskontrollen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)