JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Philips och HP samarbetar om lysdiodlampor

Philips och Hewlett-Packard har startat ett samriskbolag som ska utveckla, tillverka och marknadsföra lampor baserade på lysdioder.

Samriskföretaget kommer till en början att inrikta sig på tillämpningar som kräver färgat ljus. Men senare kan det även bli aktuellt att utnyttja lysdioder i belysningsmoduler för vitt ljus.

De första lysdiolamporna väntas finnas tillgängliga under andra halvan av 1998. Bolaget kommer att verka oberoende av sina båda moderbolag och kommer att sälja sina produkter på världsmarknaden.

Philips och HP är övertygade om att elektroniktillverkare kommer att finna en rad tillämpningar för lysdiodlamporna i sina i produkter och system.

Varken Philips eller HP är dock berett att idag spekulera kring hur stor marknaden kan bli, men man tror självfallet att det finns en marknad.

Lysdiodbolaget kommer att förläggas till Holland och ägas av Philips till 51 procent och HP till 49 procent. Planerna måste dock först godkännas av EU- kommissionen.

Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)