JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson slår samman två distributörer

Ericsson Component Distribution blir namnet att lägga på minnet från den 1 mars. Det bolaget blir resultatet då Ericsson Standard Components och GB Topcomp slås samman.

- Vi gör det framför allt för att växa i Norge, Danmark och Finland. Det blir effektivare att satsa alla sina marknadsföringsresurser från en enhet i stället för två, säger Ulf Gladh som blir chef för det nya bolaget efter att tidigare ha lett Ericsson Standard Components.

- Och så känner vi ju större och större krav från kunderna som vill handla från ett ställe i stället för två och det bidrar naturligtvis till beslutet, säger Ulf Gladh.

Enligt Ulf Gladh är sammanslagningen ett första led i en storsatsning som är på väg att göras inom moderbolaget Ericsson Electronic Distribution. I moderbolaget ingår förutom Component Distribution också katalogverksamheten i Electronic Services samt bolagen Supply Services och Computer Products. Något mer konkret vill Ulf Gladh dock inte säga om de förändringar som är på gång inom Ericsson Electronic Distribution, annat än att det handlar om satsningar i både datorsystem och personliga resurser, och att det inte handlar om utförsäljningar.

Det nya bolaget får över 100 anställda och förväntas nå en försäljningsvolym i år på 700 miljoner kronor varav över 90 procent gäller Norden. Dagens bolag, Standard Components och GB Topcomp svarar för i stort sett hälften var av såväl personal som omsättning.

Alexander Kristofersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)