JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lattice erbjuder verktyg för stort och smått

Kretstillverkaren Lattice lanserade nyligen två nyheter på verktygsområdet: version 5.0 av IspDS och IspDS+.

IspDS är ett helt utvecklingssystem som klarar allt från inmatning av konstruktioner till programmering i någon av Lattice programmerbara logiska kretsar.

Nytt för version 5.0 är ett Windowsbaserat grafiskt användargränssnitt, funktionell simulering plus stöd för företagets eget hårdvarubeskrivande språk LHDL, där det första L-t inte oväntat står för Lattice. Man kan även beskriva konstruktionen med booleska ekvationer. Verktyget är relativt billigt, knappt 6 000 kronor, och lär främst locka konstruktörer av inte allt för grindrika kretsar.



Större kretsar


Den som utvecklar större konstruktioner och dessutom är begiven på de mer spridda språken VHDL och Verilog kan istället ha nytta av IspDS+. Hjälpmedlet är tänkt att användas tillsammans med logiksyntesverktyg från exempelvis Synopsys, Viewlogic eller Synario. IspDS+ översätter nätlistan från dessa syntesverktyg till den programmeringsfil som styr hur kretsen i slutänden programmeras.

Finessen är att denna översättning numera tar hänsyn till kretsens arkitektur. Funktionen Logic Explorer, som sägs vara unik i PLD-världen, låter exempelvis konstruktören automatiskt undersöka olika logiska implementationer för att hitta ett alternativ som ger den bästa avvägningen mellan yta och hastighet. Verktyget klarar även statisk timinganalys.

Priset ligger runt 9 000 för PC-versioner och runt 48 000 för Unixvarianter.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)