JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Adaptern som alltid får plats

Bra grepp på låga komponenter, långlivad och dessutom lätt att ta av och sätta på. Det är tre fördelar med tyska Kontrons emulatoradapter.

Alla konstruktörer räknar inte med att behöva använda en emulator i utvecklingsarbetet. Men när hårdvaran och programvaran inte vill fungera ihop kan emulatorn vara enda utvägen. Om man då inte från början planerat för emulatorns adapter kan vara svårt att få plats med den på kortet.

Detta problem vill tyska emulatortillverkaren Kontron undanröja med sin nya adapterserie kallad PressOn. Adaptern består av två delar: en skruv som limmas fast på processorn och själva adaptern som skruvas fast ovanpå.

Precisionen vid limningen av skruven behöver inte vara överdrivet stor eftersom hålet i adaptern är väl tilltaget. Adaptern har en ledande gummiduk som ger en säker förbindning med kretsens ben. Den del som sticker ut utanför kretsen är relativt hög vilket gör att den passar på de flesta kretskort om inte omgivande komponenter är allt för höga.

Skruven som limmats fast på processorn kan tas loss med ett särskilt lösningsmedel när felsökningen är klar.

PressOn säljs bara ihop med Kontrons emulatorer och finns för Siemens styrkretsar i 144-bens MQFP-kapsel liksom för Intels 486:or i lågeffekts- och SL-varianter i kapselmodellerna TQFP176 och SQFP208.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)