JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Styrning av telenät ny nisch för Mentor

Mentor Graphics köpte nyligen ONE - Open Network Engineering som specialiserat sig på verktyg för utveckling av programvara för nätövervakning, TMN.

Syftet är att stärka Mentordottern Microtecs produktportfölj genom att kombinera Spectra, företagets utvecklingsmiljö för programvara, med Foundation TMN från ONE. Mentors affärsstrategi är att leverera verktyg för såväl maskin- som programvara. Företaget fokuserar på just telekommarknaden.

TMN-programvara hjälper telekomoperatörer att övervaka och styra nätverk och telekomutrustning. Intresset för TMN - Telecommunications Management Network - växer stadigt då Internetanvändarna blir allt fler och telekommarknaden avregleras.

En standard för TMN har funnits i flera år, men många telekomleverantörer har stött på patrull när de försökt införa metoden på egen hand. ONEs affärsidé är därför att leverera färdiga TMN-lösningar i binärkod.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)