JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Partnertech lierar sig med konsultjätte

Kontraktstillverkaren Partnertech och konsultföretaget Sigma ska tillsammans erbjuda utveckling och tillverkning inom större projekt inom telekom och medicinsk teknik. Det är innebörden i ett nyskrivet avtal.


- Inom bilindustrin har trenden länge varit tydlig - kunderna vill att underleverantörerna ska ta större ansvar för delsystem och stå för mer egen utveckling. Vi ser att elektronikindustrin också är på väg ditåt, och det här är vårt sätt att bemöta den marknaden, säger Mikael Jonson, Partnertechs vd, som själv har ett förflutet i bilindustrin.

Thomas Pantzar, affärsområdeschef för inbyggd elektronik på Sigma, resonerar nästan identiskt:

- Våra kunder vill ha helhet, inklusive produktion och även därefter. Sigma har inga ambitioner att bygga upp eller köpa någon elektroniktillverkare, så samarbetet är idealiskt för oss, säger han.

Jonson poängterar att Partnertech idag har runt 50 utvecklingsingenjörer, och menar att företaget därmed redan är trendledande bland kontraktstillverkarna.

- Men Sigma har ju över 2 000 konsulter, så där finns självklart volym och kompetens som inte vi har.



Hoppas spara tid och pengar


För kunderna kan samarbetet, om det slår väl ut, betyda både reducerade kostnader och kortare tid till prototyp och nollserie. En stor och ökande del av produktionskostnaden bestäms ju på utvecklingsstadiet, och om utvecklare och tillverkare jobbar tätt ihop kan både pengar och tid sparas.

I första hand siktar man på tillämpningar inom telekom och medicinsk teknik, två fält där båda företagen är starka. Avtalet är inte exklusivt bindande - båda företagen kan alltså anlita konkurrenter, exempelvis om någon kund så önskar. Inget av företagen vill ange hur de värderar avtalet i pengar.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)