JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Simulator tacklar systemkrets

Synopsys lanserar Scirocco, en snabb VHDL-simulator avsedd för system-på-kisel.

I en enda simuleringskärna hanteras Verilog och VHDL, för cykelbaserad såväl som händelsestyrd simulering.



Den heta ökenvinden Scirocco har fått låna sitt namn till verktygsleverantören Synopsys nylanserade VHDL-simulator. Den nya simulatorn förenar cykelbaserad och händelsestyrd simulering och är enligt Synopsys överlägsen andra VHDL- simulatorer både vad gäller prestanda och kapacitet.

Synopsys citerar ett antal företag däribland Fujitsu, Mitel och Xerox som har betatestat nykomlingen och som sägs ha uppmätt hastigheter som är mellan fem och 22 gånger snabbare än "andra VHDL-simulatorer".

Scirocco är utvecklad för att klara system-på-kisel, alltså kretsar som kan ha miljontals grindar och implementeras med färdiga kärnor i olika språk och abstraktionsnivåer. I en enda simuleringskärna klarar den VHDL- såväl som Verilog-kod. Hela VHDL93 stöds, och på

en enda arbetsstation kan man simulera över 10 miljoner grindar. För att hantera Verilogkod utnyttjas företagets simulator VCS.



Tätt integrerat


Scirrocco utnyttjar cykelbaserad simulering för syntetiserbar registerkod och händelsestyrd simulering för testbänkar, beteendemodeller såväl som grindnivåbeskrivningar. Ju större del av konstruktionen som beskrivs med synkron, syntetiserbar kod, desto snabbare blir simuleringen.

Scirocco är tätt integrerat med övriga verktyg i Synopsys produktportfölj som Vera, ett verktyg för att skapa testbänkar, Eagle-I för samverifiering mellan maskin- och programvara samt simuleringsmodellerna Logic Modeling. Det grafiska användargränssnittet Virsom ska göra det lättare att felsöka och analysera stora mängder simuleringsdata. Verktyget finns tillgängligt i Unixversion.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)