JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tummen upp för LSI-kärna

LSI Logic presenterade nyligen ARMs processorkärna ARM7 Thumb för inbyggnad i företagets asicar.

Ett flertal asicleverantörer erbjuder Thumbprocessorn från ARM - Advanced Risc Machines - i form av en kärna för inbyggnad. Men LSI Logic är först med att presentera en Thumbkärna som syntetiserats fram från en hårdvarubeskrivande kod på registernivå. Därför kan företaget lättare flytta kärnan mellan olika processer eller lägga till nya funktioner.

Detta har man utnyttjat för att göra det smidigare för asickonstruktören att använda kärnan. Man använder exempelvis klockning enbart på en flank istället för på båda flankerna och kärnan har även fått stöd för full scantestning.

I övrigt är kärnan kompatibel med den ursprungliga processorn både vad funktion och timing anbelangar.

Den nya Thumbkärnan ingår i biblioteket Coreware, LSIs samling med färdiga byggblock. Kärnan finns tillgänglig redan nu i LSIs G10-process, med den effektiva kanallängden 0,25 μm.

Företaget hoppas locka kunder som utvecklar kommunikationstillämpningar som exempelvis mobiltelefoner där såväl effektförbrukning som pris måste hållas nere. ARMs Thumbkärna, som anses vara just effektsnål och billig, är en 32- bitars riscprocessor som använder kodkompression. Kodminnet kan därför packas tätare jämfört med många andra riscvarianter.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)