JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En äkta Data I/O för bara 7000 kronor

Data I/O, välkänd tillverkare av utrustning för kretsprogrammering, har aldrig varit känd för sina låga priser. Men nu ska det blir ändring. Hos Kaliber går det faktiskt att få nylanserade Chipwriter för facila 6 995 kronor.

Kretsprogrammeraren Chipwriter finns i tre varianter: en grundmodell, en batteridriven bärbar variant plus en som klarar åtta kretsar åt gången, till skillnad från de enklare som bara tar en krets.

Priset är förvisso attraktivt, men det finns flera kvalitets- och funktionsskillnader gentemot Data I/Os utrustningar i det övre segmentet. Chipwritern kan bara hantera runt 1 500 kretstyper jämfört med 7 500 för de större utrustningarna. Och Data I/O har tummat på sin princip att programmeringsalgoritmerna ska vara certifierade av kretstillverkarna - man använder förvisso samma algoritmer som i de större utrustningarna men kombinationen av programmerare och algoritm certifieras inte. Uppdateringar görs inte heller lika ofta.

Men visst är det billigt.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)