JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Militären allt viktigare för Harris

Halvledartillverkaren Harris tar till reträtt. Återigen blir militären allt viktigare för företaget. Även om den växande marknaden för kommersiell satellitkommunikation också hägrar.


Amerikanska Harris har tvingats söka nya marknader för sin strålningshärdiga teknik nu när lågkonjunkturen sprider sig inom industrin.

Ett tydligt tecken på det är att företaget nyligen startade affärsområdet "Space & Defence" i Melbourne. Inom detta område skall man koncentrera sig på att ta fram strålningshärdiga analoga kretsar, blandsignals- och effektkretsar.

Harris menar att satellitbaserade kommunikationssystem så som Motorolas Iridium och Teledesic, ett system finansierat av Bill Gates och Craig McCaw, kommer att öka efterfrågan på framför allt strålningshärdiga MOSFET:ar och effekt kretsar.

Till detta kommer att den amerikanska militären har fått mera pengar att röra sig med inför nästa år. Framför allt är det militärens satsning på satellitnivå som kräver strålningshärdiga kretsar framöver. Harris har tidigare drabbats hårt av neddragningarna inom militären som inneburit att man där övergått till att använda allt fler kommersiella komponenter.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)