JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dubbel svensk kraftansträngning

Svenska kraftmatningssystem står sig väl i den internationella konkurrensen. Såväl Powerbox från Gnesta som Ericssons Energy Systems satsade hårt på Electronica.


Det är lite si och så med kraftkunnandet bland världens stora elektroniksystemföretag. Den bristen gynnar såväl Powerbox som Ericsson Energy Systems - två helt olikartade men minst lika ambitiösa tillverkare av kraftutrustning.

Powerbox är lillebror i sammanhanget, från början ett familjeföretag som numera är en intenationell aktör med verksamhet utöver kraft. Bland annat hjälper man andra företag med inköp från fjärran östern. Ericsson Energy Systems är en del av den stora Ericssonfamiljen och är bland annat en av världens tre största inom kraftmoduler.

Just modulerna är faktiskt ett område där dessa två möts. För i Powerbox monter fanns ett urval Ericssontillverkade DC-DC-moduler för 1,5 till 60 W, dock med Powerbox etikett.

- De kompletterar vårt sortiment på ett bra sätt, säger Jan Ancker på Powerbox.

Förutom företagets vanliga utbud av standardiserad och kundanpassad kraftmatning kunde Ancker även visa upp produkter för avbrottsfri kraftförsörjning - UPS, Uninterrupted Power Supply.

- Vi satsar hårt på det nu, med början här i Tyskland. Vi har en enormt bra serviceorganisation här, säger Ancker.



Breda på kraft


Ericsson ville framför allt visa upp sin bredd. Man har kraftmatning för allt från enskilda kort i form av ytmonterbara moduler till klimattåliga skåp för televäxlar och radiobasstationer.

På mässan visade man också upp den splitter nya cd:n med utbildning och beräkningsprogram för kraftmatning. Med dess hjälp kan konstruktörer dimensionera kraftmatningssystem och dessutom göra kostnadsavvägningar. Skivan är gratis och har rönt stort intresse, inte minst i Japan och andra länder i fjärran östern.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)