JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Grindmatriser femfaldigar vinsten

På Svenska Grindmatriser är självförtroendet gott. Först femfaldigades vinsten, nu har företaget fått en stororder från Hewlett-Packard.

- Vi fick kanonresultat första halvåret i år, säger Leif Söderström som är VD på Svenska Grindmatriser.

Och en vinstökning på nästan 400 procent får väl faktiskt betecknas som ett kanonresultat även om det inte rör sig om så stora pengar i kronor räknat. Nettoresultatet för årets första sex månader blev drygt en miljon kronor, att jämföra med 222 000 kronor under samma period i fjol.

Framtiden ser fortsatt ljus ut för den Linköpingsbaserade kretstillverkaren. Nu väntas företagets största order någonsin, en order som sträcker sig över fem år och totalt är fem gånger så stor som hela årsomsättningen 1996. Beställaren, den tyska delen av Hewlett-Packard, har konstruerat in Svenska Grindmatrisers analoga matriser i två nya familjer av komponenttestare som snart når marknaden. Svenska Grindmatriser ligger redan i startgropen för att starta volymproduktionen.

Nu skall Hewlett-Packard göra en grundlig leverantörsbedöming. I slutet av september kommer en delegation tyskar och amerikaner för att granska Svenska Grindmatrisers leveranssäkerhet, ekonomiska stabilitet plus kvalitetsystemet.

Känns det nervöst?

- Ja, lite grann, säger Leif Söderström.

- Men de har varit nöjda med oss hittills och vi har fått mycket beröm. Där ser vi en fördel i att vara små och flexibla, vi kan lätt anpassa oss efter kundens krav.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)