JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bättre fart på bilkretsar

Försäljningen av kretsar till bilnavigeringssystem kommer att öka sju gånger fram till 2001. Det hävdar den amerikanska marknadsanalysfirman Dataquest.

Marknaden är visserligen liten för närvarande, årsintäkterna beräknas totalt till cirka 200 miljoner dollar. Men enligt Dataquest kommer intäkterna att nå 1,7 miljarder dollar om bara fyra år.

Under 1996 såldes 1,1 miljoner navigationssystem av den vanligaste typen, som kombinerar elektroniska datalagringssystem med GPS och visar bilens läge på en liten karta. Dataquest menar att denna typ av system snabbt kommer att vinna popularitet och att 11,3 miljoner enheter kommer att säljas år 2001.

Japan har hittills varit den största marknaden för bilnavigeringssystem och kretsförsäljningen till sådana system har där nått 318 miljoner dollar.

I Europa säljs bilnavigeringskretsar för 41 miljoner dollar och i USA endast 4 miljoner dollar.

Gittan cedervall



Siemens i bilen


Siemens vill framåt på bilelektronikmarknaden och köper därför Ford ur det gemensamma bolaget Siemens Automotive Systems. Ford har hittills ägt en 49 procentig andel i bilelektronikföretaget, som bland annat utvecklar och tillverkar bränslesystem.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)