JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Högtflygande planer för elektronikportal
Ambitionerna för den nystartade webbportalen Evertiq med inriktning på elektronik är höga, men än så länge är innehållet tunt.


- Vi ska bli den naturliga mötesplatsen för alla i branschen, säger Henrik Björsell som står bakom webbportalen Evertiq, vilket ska utläsas electronic vertical intelligence.

- Tanken är att skapa en vertikal portal för Sveriges elektronik- och telekomindustri.

Innehållet ska bestå av nyheter, marknadsöversikter, e-handel och platsannonser. Valda delar ska så småningom gå att ladda ner till en handdator. Än så länge är dock innehållet tunt. Det som kommit igång är nyheterna som levereras av nyhetsbyrån 25-timmar och från två frilansjournalister. Det finns också en marknadsöversikt över mönsterkort. Den är dock begränsad till 24 svenska tillverkare.



Hälften saknas


Elektroniktidningens egen översikt från ifjol visar att antalet aktörer är det dubbla om man även tar med utländska fabrikat som finns representerade i Sverige. För köparen spelar det i många fall inte så stor roll om korten tillverkas i Malmö, Finland eller Korea.

Webbportalen Evertiq ska också innehålla platsannonser inom elektroniksektorn.

- Den delen kommer igång inom några veckor. Vi håller på att knyta upp samarbetspartners just nu, säger Henrik Björsell.

På gång är också en e-butik.

- Det ska bli en naturlig marknadsplatsen för dem som vill sälja eller köpa komponenter.

Till att börja med kommer det att finnas länkar till företag som har försäljning över nätet men Henrik Björsell ser en möjlighet för Evertiq att mäkla affärer i framtiden.

- Det är där vi kan tjäna de stora pengarna, säger han.

Idag kommer inkomsterna från annonser på webbplasen och från företag som är med i marknadsöversikten.

Pengarna som gått åt för att utveckla Evertiq har Henrik Björsell, och hans far Anders Björsell som är delägare i mönsterkortsföretaget Elektrotyck, satsat själva.

- Vi gör Evertiq som ett pilotprojekt. Om det faller väl ut kan vi applicera konceptet på andra branscher och i andra länder, säger han optimistiskt.

Per Henricsson

www.evertiq.com



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)