JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikmässa varje år

Sverige får en stor elektronikmässa varje år.

Det blir resultatet när både Stockholmsmässan och Svenska Mässan i Göteborg nu satsar på att ha elektronikmässor vartannat istället för vart tredje år.



För två veckor sedan blev det klart att Elektronik/EP-mässan, som arrangeras av Stockholmsmässan i Älvsjö, framöver ska arrangeras vartannat år i stället för som tidigare vart tredje. Nästa Elektronik/EP kommer därför att hållas den 16-19 januari år 2001, i stället för 2002 som tidigare planerat.

- Vi har fått enormt positiva reaktioner på beslutet, säger projektledaren Mikael Hagander på Stockholmsmässan.

Han säger att såväl EP-föreningen som flera stora och många små utställare, och inte minst besökarna, uttryckligen har önskat att mässan ska gå oftare.

Konkurrenten, Svenska Mässan i Göteborg, vill då inte vara sämre:

- Om Stockholm lägger sig vartannat år så gör vi det också, säger Ulla Oddhammar, projektledare för mässan Komponent-2000 i Göteborg 5 - 8 september.

Det är dock inte utan reservationer som Ulla Oddhammar uttalar sig. Inget beslut är ännu fattat, och hon understryker risken för att det kan bli för tungt för en del utställare med mässa varje år.

- Men vill branschen ha mässa varje år så blir det så, säger hon.

Inför Komponent-2000 är redan 7 000 kvadratmeter utställningsyta bokade. Målet är 11 600. Sist det begav sig, 1997, var siffran 10 400 kvadratmeter. Som jämförelse kan nämnas att Elektronik/EP-2001 i Stockholm har 41 procent av tillgänglig yta bokad i dagsläget.

Mikael Hagander har definitivt ambitionen att ta en tydlig ledning över Göteborg:

- Vi börjar spela i en högre division. De minskar besökarantalet, och vi ökar. Så har det varit tre mässor tillbaka, säger han.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)