JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cadence, inte Mentor, köper Quickturn

Verktygsleverantören Mentor Graphics drar tillbaka sitt bud på emulatorrivalen Quickturn. I stället lär Cadence snart köpa Quickturn.


Quickturn låter meddela att företaget snart lär segla under Cadenceflagg, efter att Mentor Graphics i början av januari gav upp försöket att köpa företaget.

Mentor lade ett fientligt bud på Quickturn i augusti - företaget vände sig direkt till Quickturns aktieägare som erbjöds 12,125 dollar per aktie. Ett argument för köpet var att Mentor därmed skulle slippa de dryga kostnaderna för rättstvisterna mellan de båda företagen. Quickturn har stämt Mentor för patentintrång, vilket har gjort att företaget har fått säljförbud i USA för sina logikemulatorer.



Bud och motbud


Quickturns ledning har dock kämpat med näbbar och klor för att undgå att bli uppköpta av Mentor, och de båda företagen har under hösten mötts inför domstol i flera omgångar. När så Cadence strax före jul lade ett högre bud på Quickturn, om än i form av Cadenceaktier värda 14 dollar, så nappade Quickturns ledning snabbt. Ett samgående med Cadence skulle vara bättre för aktieägare, anställda såväl som kunder sades det. Mentor och Cadence hann bjuda över varandra några gånger innan Mentor såg slaget förlorat och drog tillbaka sitt anbud.

Om Cadence planer går i lås ska Quickturn leva vidare som ett fristående dotterbolag. Cadence är ingen direkt konkurrent till Quickturn - företaget erbjuder ingen logikemulator - och Quickturns hjälpmedel skulle därför komplettera företagets produkter snarare än som i Mentorfallet konkurrera med moderbolagets egna verktyg.

Det är i dagsläget oklart huruvida Cadence skulle fortsätta att driva målet om patentintrång mot Mentor, efter ett övertagande.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)