JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässa bjöd på IP-nytt

Verktyg, kärnor och allianser presenterades på den tredje upplagan av konferensen IP99,som nyligen gick av stapeln i Santa Clara, Kalifornien.


Ett företag som stal mycket uppmärksamhet på IP99 var verktygsleverantören Synopsys som kom med en rad nyheter: verktyget Coremill som IP-leverantörer kan använda för att karaktärisera sina erbjudanden, Vera Core för att mata in och paketera de återanvändbara testbänkar som levereras tillsammans med kärnorna, Corebuilder and Coreconsultant som används för att paketera kärnor och för att guida konstruktören som ska använda en kärna.

Synopsys presenterade dessutom nya tillägg i biblioteket Designware Foundation plus en webbaserad katalog vid namn IP Catalyst Catalog som rankar kärnor från 30 av marknadens IP-leverantörer.

Mässan bjöd också på en serie DSP-hjälpprocessorer från irländska Massana. Företaget lättade för första gången på förlåten till Filu, en serie kärnor som sägs öka DSP-kapaciteten rejält för den konventionella styrkrets eller mikroprocessor Filukärnorna arbetar tillsammans med. Dessutom kräver de väldigt lite kiselyta, enligt företaget.

En annan nyhet var att IP-börsen VCX, Virtual Components Exchange, och industriföreningen Rapid, Reusable Application-specific Intellectual Property Developers, ska samarbeta för att underlätta handeln med kärnor.

IP uttyds Intellectual Property och är benämningen på de färdiga konstruktionsblock som byggs in i asicar och programmerbara logiska kretsar.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)