JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Datainsamling i rekordtakt

PCI- bussen ger datainsamlingskorten rejält högre överföringskapacitet. Förbättringen gör att instickskort kan börja konkurrera med standardinstrument.

Med en maximal överföringshastighet till värddatorn på 132 Mbyte/s ökar prestanda rejält för National Instruments datainsamlingskort. Förbättringen beror på att korten försetts med en intelligent variant av PCI-bussen som kan skyffla data utan inblandning av persondatorns processor.

Korten kan med fördel användas i krävande tillämpningar där datainsamling, analys, styrning och presentation sker samtidigt.



Tar kommandot


Normalt brukar databussen kontrolleras av persondatorn och när flera instickskort delar på bussen kan överföringshastigheten lätt gå ner. Genom att förse de nya korten med den egenutvecklade asicen MITE, som tidigare använts på VXI-produkter, kan datainsamlingskortet själv ta kontroll över PCI-bussen. På så sätt säkras en överföringshastighet på maximalt 132 Mbyte/s. I mer normala driftsfall sjunker den till 100 Mbyte/s.

Familjen består av sex datainsamlingskort med olika kombinationer av analoga ingångar, digitala in- och utgångar, triggning med mera. AD-omvandlarna är på 12 eller 16 bitar och samplingshastigheten går från 20 kSa/s till 1 MSa/s. Ett av korten är helt digitalt med 96 in- och utgångar.

Till korten finns drivrutiner för bland annat LabView, LabWindows, ComponentWorks och Measure.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)