JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorola tror på snabb europatillväxt

- Europa är världens mest expansiva halvledarregion. Till år 2000 är Europa ikapp Japan. Därför flyttar vi alltmer av våra resurser hit.

Så beskriver Motorolas Europachef Steve Hanson marknaden och sitt företag. Den amerikanska koncernen tror att omsättningen i Europa ökar med 13 procent per år, mer än dubbelt så mycket som i Japan. I så fall är Europamarknaden vid sekelskiftet värd drygt femtio miljarder dollar eller lika mycket som den japanska.

Men en god del av inhämtningen förklaras med att mycket japansk produktion lokaliserats till andra länder i Sydostasien.



Ledande teknik föds i Europa


Beträffande världen tror Motorola på en årlig tillväxt på 11,5 procent, vilket ger en totalmarknad på 250 miljarder dollar år 2000. Orsaken är ökad efterfrågan på halvledare snart sagt överallt, för PC, multimedia, telekommunikation, bilar, miljö, energi.

Och återigen är det i Europa det händer:

- Här kommer mycket av den ledande teknologin att födas och finnas, särskilt inom telekommunikation och fordonsindustri.

Då vill Motorola vara med. Inte bara för att tillverka tillverkning utan också för konstruktion och utveckling. Man har redan "centers of excellence" i Storbritannien, Frankrike, Belgien, Schweiz, Ryssland och Tyskland.

LARS-GUNNAR LARSSON

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)