JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor stöter på patentpatrull - igen

En tysk domstol stoppar Mentors försäljning av logikemulatorer i Tyskland, efter att Quickturn stämt företaget för patentintrång.


En tysk domstol slog i början av maj fast att verktygsleverantören Mentor Graphics inkräktar på Quickturns patent, och att företaget inte längre får sälja eller marknadsföra logikemulatorsystem som inkräktar på dessa patent i Tyskland.

Quickturn svävar något på målet angående vilka av Mentors emulatorer som egentligen berörs av beslutet. En talesman för företaget låter dock meddela att Quickturn anser att såväl Simexpress som uppföljaren Celaro inkräktar på Quickturns patent, och att den tyska domstolens beslut täcker alla produkter som inkräktar på patenten.

Domstolen tillerkände även Quickturn ett skadestånd baserat på de produkter som sålts av Mentors tyska kontor under de senaste tre åren.

Den tyska rättsprocessen är långt i från den enda processen mellan de båda rivalerna. Quickturn säger sig ha vunnit sex rättsfall hittills. Företaget har exempelvis lyckats stoppa Mentors emulatorförsäljning i USA. Detta efter att en amerikansk domstol tagit ställning till anklagelserna om patentintrång.

Patentstriderna fortsätter och nya rättegångar stundar - Quickturn har begärt ytterligare 75 miljoner dollar i skadestånd från Mentor. Rättegången äger rum i Oregon i juni, och rör liksom i Tyskland patentintrång. Företaget har även inlett liknande processer i andra länder, exempelvis Frankrike.

Mentor misslyckades i höstas med sitt försök att köpa Quickturn med hjälp av ett fientligt bud, ett köp som skulle ha gjort slut på patenttvisterna. Istället köptes Quickturn av Cadence i slutet av året. Enligt Quickturns talesman stöder Cadence Quickturn i patentstriderna.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)