JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fairchild bredast på kraftkretsar
Fairchilds sortiment av diskreta kraftprodukter är det mest omfattande på marknaden efter företagets köp av Samsungs kraftelektronik.


Halvledartillverkaren Fairchild kom till Sverige i början av maj för att berätta hur köpet av Samsungs division för kraftkretsar påverkar företaget. För 450 miljoner dollar fick Fairchild tillgång till Samsungs repertoar av analoga komponenter och diskreta krafthalvledare, exempelvis teknik för MOSFET, IGBT, bipolära krafttranistorer och så kallade Smart Power Switches. Totalt rör det sig om drygt 1 500 nya produkter inom diskreta kraftkretsar och signalteknik.

- Vi har nu marknadens bredaste sortiment av diskreta kraftprodukter, säger Frank Marx på Fairchild. Företaget kan dessutom erbjuda 700 analoga kretsar.



Komplement


Fairchild menar att de nyförvärvade delarna väl kompletterar produkterna från det tidigare köpet av Raytheon. Samsungköpet var lämpligt även ur geografisk synvinkel - Samsung hade sin huvudmarknad i Korea, där Fairchild knappt fått in foten. Företaget tar även över runt 200 utvecklingsingenjörer från Samsung plus företagets patentportfölj och koreanska kiselfabriker.

Och företaget har definitivt inte förlorat expansionslusten än, nu lockar CMOS- och gränssnittsprodukter.

- Vi kan tänkas utvecklar dem själva, och vi kan tänkas köpa ett företag, säger Martin Hopson på Fairchild.

Man vill dock inte köpa på sig företag med produkter som överlappar de egna - köpet ska stämma både produktmässigt och geografiskt. Man har dock inga planer på att hoppa på systemkretståget som ju lockat så många andra kiselleverantörer.

- Andra halvledarföretag säger att de är system-på-kisel-företag, men vi erbjuder byggblock som stöder systemkretsarna, säger Frank Marx.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)