JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Störst IT-tillväxt i Europa

Västeuropas marknad för informations- och kommunikationsteknik växer snabbast i världen. Det visar en rapport från European Information Technology Observatory, EITO.


Den europeiska marknaden för informations- och kommunikationsteknik växte, enligt EITOs rapport, med 8,9 procent under 1998. Europamarknaden växte därmed snabbare än marknaderna i andra regioner i världen. Tillväxten totalt sett

i världen låg på 7,5 procent och i USA var tillväxten 8,6 procent. Fortsatt god tillväxt spås för den europeiska marknaden, 8,2 respektive 7,5 procent under 1999 och 2000.

Europa står därmed för 30 procent av världsmarknaden för informations- och telekommunikationsteknik, medan USA står för 36 procent. Den japanska marknaden står nu endast för 11 procent av världsmarknaden. De främsta drivkrafterna för den europeiska marknaden är enligt EITO - investeringar i uppgraderade system till följd av bland annat introduktionen av euron, efterfrågan på mobila kommunikationer och bandbredd kopplat med minskade telekomkostnader samt investeringar i elektronisk handel.

Programvara och tjänster står för större delen av den europeiska marknaden, maskinvara står för endast en tredjedel.

Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)