JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Wireless ska göra Allgon till systemleverantör

Strax före jul köpte Allgon svenska Wireless Solutions, ett företag som specialiserat sig inom trådlös kommunikation.


- Allgon har tidigare betraktats som en leverantör av telekomprylar som antenner och combinrar. Men vår strategi är att erbjuda mer kompletta system. Vi vill bli mer av ett kunskapsföretag, och vi tror på en stor tillväxt för trådlösa tillämpningar med GSM och Bluetooth som bas både för kontor, industri och hem, säger Claes Silfverstolpe som är ekonomidirektör på Allgon.



Produkter för trådlöst


Köpet av Wireless Solutions är därför ett steg i rätt riktning. Företaget utvecklar exempelvis produkter för trådlösa lokalnät, 2,4 GHz radiomoduler och Bluetooth. Dessa produkter ska vidareutvecklas även efter köpet, och Wireless kunnande ska även utnyttjas för Allgons utveckling av produkter och tjänster för den tredje generationens kommunikationssystem Edge och WCDMA.

25-mannaföretaget Wireless Solutions ska leva vidare som ett fristående dotterbolag, och företaget behåller sitt namn. Allgon planerar att låta företagets personalstyrka växa rejält.

- De har många bra projekt och idéer som vi kommer att satsa på, säger Claes Silfverstolpe.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)