JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industrifonden satsar på svensk kiselfabrik

Finansieringen av den kiselfabrik som svenska Strand Interconnect skall bygga i Norrköping är nu klar. Industrifonden går in med 25 miljoner kronor.


- Jätteskönt att kostnaderna för att dra igång verksamheten nu är i hamn, säger Leif Ljungqvist som är en av de ansvariga för fabriksbygget.

Förutom att Industrifonden går in med pengar kommer en emission på Innovationsmarknaden att starta sista augusti. Målet är att dra in ytterligare 20 miljoner kronor den vägen.

- Till detta hör att Norrköpings kommun bygger renrum som vi sedan kan hyra till marknadsmässiga priser. Dessutom har vi ett avtal som ger oss möjlighet att låna upp 10 miljoner kronor via banker.

Sammantaget innebär det att företaget nu har ett kapital som täcker verksamheten under de närmaste tre åren.

Planen är att lokalerna skall vara klara och all utrustning på plats i januari nästa år. Efter en kort intrimningsperiod är tiden sedan inne för tillverkning av tunnfilmssubstrat till flerchipsmoduler i stor skala. Tanken är att på detta sätt kommersialisera teknik utvecklad på IMC, Industriellt Mikroelektronikcentrum.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)