JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson ger Avnet ökat ansvar

Ericsson Radio har utsett komponentdistributören Avnet till leverantör av komponenter, lagerhållning och logistiktjänster till företagets sex fabriker i Sverige.


Ordern, som enligt uppgift är värd drygt en halv miljard kronor, är delvis resultatet av en tidigare experimentverksamhet hos Ericsson Radios fabrik i Visby. Där har Avnet under ett halvårs tid skött logistik, prognoser, avrop och lagerhantering.

Visbyexperimentet rönte kraftigt motstånd. Flera komponentdistributörer hade starka synpunkter på det sätt Ericsson Radio hanterade frågan. Kritikerna, bland andra branschföreningen EKL, Elektronikkomponentleverantörerna, menade att Avnet kunde få tillgång till konfidentiell affärsinformation i strid med uppgjorda avtal. Ett möte mellan EKL och Ericsson Radio rensade dock luften och enligt EKLs ordförande Bengt Svensson finns nu inga fnurror på tråden.

Avnet har å sin sida också vidtagit mått och steg för att bemöta kritiken. Redan från början sköttes denna verksamhet av separat personal med datorer som inte ens var inkopplade på Avnets övriga datanät. Framöver ska också själva lagerhållningen hållas i ett separat hus.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)