JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Emulering för fler

Ikos ökar hastigheten och sänker priserna. Kostnaderna för hårdvaruemulering av elektronikkonstruktioner sjunker raskt.


Ikos lanserar nu version 8 av de två verktygen Virtualogic och Avatar, versioner som är snabbare och billigare än föregångarna. Virtualogic kostar runt 25 cent per grind per MHz, vilket är den enhet Ikos räknar i. Det är en sänkning av priset med 60 procent, och enligt Ikos en fjärdedel av konkurrenternas pris.

Avatar, som är en billigare klon av Virtualogic, kostar nu 15 cent per grind per MHz, även detta en 60-procentig sänkning. Samtidigt har kapaciteten fördubblats för logik och fyrdubblats för minnen.

Målkonstruktionen kan emuleras i upp till 2 MHz, dubbelt så mycket som föregångaren. Enligt Ikos tar det mellan 2 och 6 veckor att göra i ordning en konstruktion så att den kan kompileras i företagets verktyg.

En egenskap man gärna vill framhålla är att verktyget förutser hur stora fördröjningar kretsen kommer att uppvisa - kompileringen blir deterministisk.

Detta uppnås trots att verktyget bygger på icke-deterministiska FPGA-kretsar från Xilinx. Determinismen uppnås genom att matematiskt modellera och emulera varje fördröjning och på så sätt isolera konstruktionen från timingen i FPGA- kretsen, en teknik Ikos har patenterat.

Ikos emulatorer är relativt små, den minsta ser ut ungefär som två Sparcstationer ställda på varandra.

Ikos har kontor i Stockholm

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)