JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lyckad Date för konstruktörer

Konstruktionskonferensen Date98 blev en klar framgång.


(Elektroniktidningen, Paris)

Date98 fick godkänt. Den slutsatsen kan man dra efter premiären för Date - Design, automation and test in Europe - som gick av stapeln i Paris i slutet av februari.

Konferensdelen fick gott betyg och de flesta företagen i branschen fanns representerade på utställningsgolvet. I princip alla stora var där, med undantag av Avant. Och efter en långsam start - på måndagen fanns det fler utställare än besökare - tog det fart.

- Date blev en succé redan första gången. Vi är verkligen positivt överraskade, säger Anders Torelm, VD på Mentor Graphics skandinaviska kontor.



Emulator och Windows NT


Flera företag passade på att lansera nya produkter, Mentor Graphics presenterade en ny emulator, se sid 32, och Synopsys avslöjade att de snart har Windows NT- versioner av alla sina verktyg, se sid 19.

Symposiet för kretskortskonstruktion var ett positivt initiativ. Därmed lyckades konferensen även locka kretskortskonstruktörer, och inte enbart kretskonstruktörer.

Som vanligt på mässor florerade allehanda rykten bland deltagarna. Ett var att verktygsleverantören Veribest snart köps av Viewlogic, som ju i sin tur köptes av Synopsys i höstas. Veribests talesman avvisar naturligtvis påståendet.

Två andra rykten rörde Mentor: dels sades att företaget ska sluta stödja verktyget Integra, dels att Mentors skandinavienkontor står inför en stor omorganisation. Flera källor påstod att kontoret snart ska delas i två delar - en skulle styras från USA och hantera storkunderna Nokia och Ericsson, den andra skulle VD Anders Torelm köpa loss för att bli en fristående distributör.

- Ingen kommentar, är Anders Torelms kommentar till uppgifterna.

Date är tänkt att vara Europas årliga samling för konstruktörer och ska alternera mellan Paris och München. Konferensen är en sammanslagning av ED&TC - European Design & Test Conference and Exhibition - och Eurodac, ett evenemang som dog sotdöden i Genève 1996.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)