JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vektoriell analysator av nätverk ökar takten

Upp till nio gånger snabbare testtid lovar mätjätten Hewlett-Packard som lanserar en ny generation av den vektoriella nätverksanalysatorn HP8753.


- Den nya modellen är utvecklad tillsammans med Ericsson och är tänkt för produktionsmiljö, förklarar en nöjd Jim Taber från Hewlett-Packards Europakontor i Haag.

HP har fått upp hastigheten mellan tre och nio gånger beroende på mätuppgift jämfört med föregångaren. Förbättringarna i den nya modellen, som fått tillägget E i namnet, ligger till stor del i signalbehandlingen. Farten har ökats med en ny processor, större minne och en snabbare faslåsning av lokaloscillatorn.

Programvaran lagras numera i ett flashminne vilket gör att kunderna kan ladda ner nya versioner från Internet och själva uppgradera sina instrument. I maj kommer till exempel en uppgradering som gör att alla fyra S-parametrarna kan visas samtidigt på skärmen.

Instrumentet går från 30 kHz upp till 6 GHz och klarar numera kalibrering med så kallad "adapter-removal"-teknik. En metod som används när kontakterna är av samma kön.

- Ytterligare en ny finess är att instrumentet kan ha åtta av nio svep i framriktning. Det förenklar till exempel intrimningen av en komponent eftersom skärmen då uppdateras betydligt oftare i framriktningen, som normalt är den intressanta, förklarar Jim Taber.

För att förmå kunderna att byta upp sig lämnar HP 40 procents rabatt vid inbyte av äldre modeller. Prislappen är annars på 276 850 kronor.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)