JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Koax snabbare än vågledare
Genom att ersätta vågledaren med koaxialkabel går det att direkt göra kalibrerade mätningar från 45 MHz upp till 110 GHz med Hewlett-Packards nya nätverksanalysator.


Hemligheten i Hewlett-Packards nya version av den klassiska nätverksanalysatorn 8510 ligger till stor del i den nya koaxialkontakten. Den följer IEEE-standarden för 1 mm-kontakter och har en gränsfrekvens på över 120 GHz.

Med den nya versionen av 8510, med tillägget XF, kan man antingen mäta direkt på komponenter som har den nya kontakten eller på okapslade kretsar via en probstation från Cascade Microtech.

Företaget har tagit fram ett probhuvud för den nya 1 mm-kontakten. Tidigare var den som behövde mäta upp till 110 GHz tvungen att använda vågledare för att koppla signalen från den vektoriella nätverksanalysatorn till testobjektet. Det ger visserligen fullt kalibrerade mätvärden men bara inom vågledarens passband. För att mäta över ett större band måste flera olika vågledare användas, ett omständligt förfarande eftersom kalibreringen måste göras om för var och en.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)