JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Philips drar nytta av sin radiokunskap

Med en gedigen kunskap om GSM, Dect och CDMA i bagaget har Philips hoppat på Bluetoothtåget.


Holländska Philips har precis som fransk-italienska ST Microelectronics licensierat Bluetoothkärnan från Ericsson Mobile Communications. På så sätt får företaget en flygande start samtidigt som kunderna kan känna sig säkra på att produkterna kommer att fungera enligt specifikationen.

De första kretsarna är redan i produktion även om det inte går att få fram några större volymer förrän till sommaren. Philips har för tillfället en trekretslösning med en basbandskrets, en rf-krets och en krets för att få dessa att fungera tillsammans. Redan till sommaren ska det reduceras till två kretsar, där basbandskretsen blir den första i den så kallade Blueberryfamiljen. Men målet är att få fram en enkretslösning.

- Kanske tar det tre år innan vi är där, säger Malcolm Spencer.

Företaget har också ett utvecklingspaket som kostar 18 000 dollar. I det ingår allt som behövs för att sätta upp en Bluetoothlänk.

För den som vill skräddarsy en egen basbandslösning erbjuder Philips hjälp med asicutveckling via konsultföretaget S3, Silicon & Software Systems. Tillverkningen kan sedan ske hos dotterbolaget VLSI.

PH

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)