JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu flyger probarna hos Genrad

Nu sällar sig även amerikanska Genrad till skaran av testföretag som erbjuder test med så kallad flying probe. I en flying probe-testare är fixturen ersatt med ett antal rörliga testprober, i Genrads fall fyra.


Den nya flying probe-testaren från Genrad är döpt till GRPilot och utvecklad av italienska S.E.I.C.A. Genrad har förvärvat rättigheterna till försäljning och service i Europa, USA och Asien för testaren.

Förutom att verifiera processen och hitta fel som kortslutningar och öppna lödningar kan GRPilot också utföra test med boundary scan liksom vektorlöst test. Den senare går i Genrads tappning under namnet Opens Xpress.

- Ytterligare en finess med GRPilot är ett man kan använda den med vanliga fixturer, precis som en in-circuittestare, förklarar Jürgen Sedlacek på Teleinstrument Nordic. Det gör att mindre kunder som tvekar om de ska köpa en in-circuittestare eller en flying probe testare inte behöver välja utan får bägge möjligheterna.

GRPilot hinner med tio tester per sekund och noggrannheten i positioneringen är ±5 μm vilket innebär att testaren klarar kretsar med en bendelning ner till 16 mil.

- Vi ser tre kundsegment för GRPilot, säger Jürgen Sedlacek.

- Det är mindre företag med varierad produktion och korta serier och företag som har omfattande prototypverksamhet och snäva tidsramar. Det tredje segmentet är företag med relativt hög volym, komplexa kort och många asicar. Där passar testaren bra för felsökning vid reparationer, förklarar han.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)