JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flextronics "inte ointresserat"

Den amerikanska kontraktsjätten Flextronics kan mycket väl vara intresserad av hela eller delar av ABBs kretskortstillverkning.


- Det vore fel att säga att vi inte är intresserade, säger Ronny Nilsson, vd för Flextronics i Karlskrona apropå att ABB nu planerar att sälja ut sin kretskortstillverkning.

- Men jag vill varken bekräfta eller dementera något ännu, säger han.

Kontraktstillverkning är en bransch som växer med mellan 25 och 35 procent per år, beroende på hur man räknar. Och en sådan tillväxt kan vara svår att hantera och dra nytta av på egen hand. Ronny Nilsson medger att det nog krävs en kombination av företagsköp och "organisk" tillväxt. Flextronics började sin bana i Sverige genom att köpa Ericssons fabriker i Karlskrona och har sedan dess köpt flera företag i Stockholmsområdet.

I Karlskrona har Flextronics numera gått igenom tranformationen från en Ericssonfabrik till en kontraktstillverkare av internationella mått. Nyligen skrev man kontrakt med den kund som ser ut att bli företagets viktigaste, näst Ericsson förstås. Det handlar om Airspan, som gör utrustning för radiobaserad abonnentaccess (wireless local loop). Åt detta företag ska Flextronics tillverka abonnentterminaler för den europeiska marknaden.

- Vi kommer att presentera en handfull andra nya kontrakt innan året är slut, säger Ronny Nilsson.

Adam Edström

www.airspan.com/wll.htm

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)