JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cadence sätter fart på Lucents kretsar

Genom att samarbeta med verktygsleverantören Cadence ska halvledartillverkaren Lucent få fart på försäljningen av bipolära och BiCMOS-kretsar i Europa.

- Idag har vi en mycket liten marknadsandel i Europa och det vill vi ändra på, sa Steven Thompson som har ansvaret för gränssnittsprodukter på Lucent Technologies.

För att underlätta konstruktionsarbetet för potentiella kunder har Lucent därför etablerat ett samarbete med Cadence som redan idag har konstruktionscentrum för blandat analoga och digital kretsar i både England och Tyskland.

- Samarbetet garanterar kunderna tillgång till våra konstruktörer, sa Nathan Jagoda från Cadence.

Men avtalet hindrar inte framtida kunder att använda konstruktionsverktyg av andra fabrikat och Cadence får inte tillgång till annan information än övriga leverantörer.



Konsultdelen växer bäst


Det kan tilläggas att just konsultdelen av Cadence är den snabbast växande. Redan idag är den 21 procent av företagets totala omsättning.

- Våra bipolära kretsar utgör gränssnittet mot omvärlden. De sitter mellan processorn och den analoga omvärlden och används i allt från mobiltelefoner, nätverksprodukter, videoutrustning till bilelektronik och automationsutrustning.

Företaget har bipolära processer med genombrottsspänning upp till 320 V med några megahertz övergångsfrekvens fT. I andra änden av skalan finns BiCMOS- processer med ett fT på 18 till 20 GHz och en genombrottsspänning på några volt.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)