JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flexkortsspecialist siktar på 100 miljoner i Skandinavien

Ruwel und Schoeller, den stora tyska tillverkaren av avancerade mönsterkort har startat ett eget svenskt kontor i Järfälla. Företaget har inte varit representerat i Sverige tidigare.

Det nya kontoret består än så länge endast av en person, Hans Wall. Han kommer att svara för försäljningen i Sverige, Norge och Danmark. Hans Wall var tidigare ansvarig för inköp av mönsterkort hos Celsiustech och har lång erfarenhet av mönterkortskonstruktion. Under första budgetåret räknar han med att minst hålla Ruwel und Schoellers nuvarande försäljning i Skandinavien, vilken är omkring 100 miljoner kronor.

Ruwel und Schoeller tillverkar en rad olika specialkort. Det är bland annat flexibla mönsterkort och mönsterkort som används för bärare av okapslade kretsar, i så kallade MCM-L. Företaget klarar att göra små genompläterade hål med hjälp av plasmaetsning.

Företaget gör även flex-rigidkort där flexteknik och vanlig mönsterkortsteknik kombineras. Det är en lösning som bland annat används inom försvarsindustrin och inom medicinsk industri.

Företaget har 1 000 anställda i sex fabriker, varav en i Danmark, och omsätter cirka 860 miljoner kronor. Så sent som i våras bildades företaget genom en sammanslagning av Ruwel-Werke och Schoeller. Schoeller ägdes tidigare av Degussa, stor tysk leverantör av material till elektronikindustrin

Mats Udikas



Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)