JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altera öppnar svenskt kontor

Kretstillverkaren Altera öppnade nyligen eget kontor i Stockholm. Från och med årsskiftet räknar företaget med att ha tre personer på plats.

- Vi blir tre till att börja med, sedan får vi se, säger Anders Oldebäck som är försäljningschef på det nyöppnade kontoret i Sollentuna utanför Stockholm.

Kontoret tar i princip över de uppgifter som tidigare sköttes av det europeiska huvudkontoret i England, exempelvis hanteringen av riktigt stora volymer inom Norden.

Hittills har Bexab och Repdelco, två företag inom Actegruppen, distribuerat Alteras CPLD-kretsar på den nordiska marknaden.

Och Altera tänker behålla detta arrangemang även i framtiden. Acte flyttar i och för sig över hela Alteradelen till Bexab, men personalen och uppgifterna - försäljning och kundstöd - förblir desamma.



Programmerbart ökar stadigt


Skälet till att Altera vill ha eget folk på plats är att marknaden för programmerbara logiska kretsar tros öka stadigt de närmaste åren. Tillväxttakten ligger på mellan 20 och 35 procent per år beroende på vem man frågar.

- Vid sekelskiftet kommer de programmerbara logiska kretsarna omsätta nästan en miljard kronor enbart i Norden, säger Anders Oldebäck.

Ericsson och Nokia lär svälja lejonparten men även många mindre företag satsar på dessa kretsar.

Idag är Altera världens näst största leverantör av programmerbara logiska kretsar med runt en femtedel av världsmarknaden. Störst är konkurrenten Xilinx med runt 30 procent av den totala kakan.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)