JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hitta kärnan på Internet

Ett samarbetsprojekt ska ta fram metoder för att snabbt och säkert finna kärnor på Internet. Testpiloten är Nokia.


Gör en enda förfrågan om den återanvändbara kärna du behöver och låt ett verktyg förmedla dina önskemål till olika IP-kataloger och distributörer via Internet. Det är målet för ett samarbetsprojekt mellan Nokia, verktygsleverantören Synchronicity, organisationerna Si2 (Silicon Integration Initiative), VCX (Virtual Component Exchange) och Rapid samt franska Design & Reuse, ett företag som erbjuder en omfattande IP-katalog på Internet.

Tillsammans ska de sex projektdeltagarna utveckla en standard för att utväxla information om färdiga konstruktionsblock, IP-kärnor. Tanken är att systemkretskonstruktörerna ska spara tid på att slippa leta runt bland olika leverantörer och lära sig att söka i var och ens databas. Istället ska användaren generera en förfrågan där man beskriver den önskade kärnans egenskaper. Denna förfrågan sänds sedan på ett säkert sätt till en eller flera

IP-leverantörer. När man lokaliserat ett antal intressanta kärnor ska man kunna få tillgång till ytterligare information om dem, öppen information som datablad eller skyddad information som exempelvis simuleringsmodeller och testbänkar.



Nokia är testpilot


Projektet bygger på Si2s ECIX (Electronic Component Information Exchange) Quickdata, en specifikation för hur man skapar och utbyter information om elektroniska komponenter. Hittills deltar ungefär 85 företag i framtagandet av specifikationen.

Nokias Research Center har som uppgift att vara testpilot för projektet. Företaget ska skapa förfrågningar och utvärdera svaren från ett antal utspridda IP-bibliotek samt från Nokias interna bibliotek. De övriga fyra projektdeltagarna ska bidra med programvara för att generera förfrågningar och hantera svaren. Från VCX kommer även verktyg för att förmedla känslig information på ett tryggt sätt.

Projektet presenterades på konferensen IP99, och resultaten ska demonstreras på den europeiska konferensen Date i Paris i vår.

CVS





Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)