JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel ser digital-TV genom PCn

Intel är världens största tillverkare av mikroprocessorer. Men företaget satsar inte på separata boxar för digital-TV-mottagning som så många andra stora processortillverkare.

Intel satsar i stället på PC för digital-TV-mottagning. 1997 kommer nya kort till Pentium-PC som klarar Europas DVB-standard. Därmed kan användare i Europa ta in digital-TV direkt i PCn.

- Digital-TV erbjuder inga fördelar för konsumenterna på kort sikt. Det blir samma sak som dagens TV-bolag redan erbjuder, säger Jens Bodenkamp, ansvarig för affärsutveckling för Europa i Intel.

På kort sikt kommer alltfler hushåll att ta emot digital-TV i PCn och fortsätta använda den analoga TVn som idag.



Tjänster av alla slag


Intels långsiktiga vision innebär att det i varje bostad finns ett lokalt nät med bildskärmar, fjärrkontroller och tangentbord utplacerade i vardagsrummet, arbetsrummet och andra rum. I nätet finns tillräckligt kraftiga processorer för att klara TV-tjänster och PC-tjänster av alla slag inklusive Internettrafik.

Bodenkamp tror dock inte att världens alla 900 miljoner TV-hushåll kommer att välja en så avancerad lösning. För TV-tittare med mindre resurser blir alternativet en separat digital TV-mottagare.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)