JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testar mobiltelefonen snabbt och enkelt

Wavetek har tagit fram ett testverktyg som på enklast möjliga vis kontrollerar om en mobiltelefon är defekt eller inte.

När mobiltelefonen inte fungerar så är det ofta svårt att avgöra var felet ligger. Olika undersökningar visar att 25-50 procent av de mobiltelefoner som lämnas in för service är fullkomligt felfria. Om man redan vid försäljningsstället kan avgöra huruvida telefonen ska skickas vidare för reparation så sparas både tid och pengar.

Och det är just det som är poängen med Waveteks skapelse 4100. Detta instrument, som kostar mellan 31 000 och 49 000 kronor beroende på utförande, testar alla GSM-telefoner på såväl 900 som 1800 MHz-bandet.

Instrumentet ansluts till telefonen via antennutgången. Ett tryck på knappen Autotest och därefter på knappen Print är allt som krävs av användaren.

Om man misstänker att det är antennen som är felkällan kan man även testa telefonen komplett med antennen på, så kallad sniffning. Det görs med hjälp av en anpassad antenn som sätts över telefonens antenn. Då blir dessutom användandet ännu enklare.

I Sverige säljs Wavetek av Kaliber, numera i Rotebro.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)