JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Syntes för CPLD-kretsar

Kiseltillverkaren Altera och verktygsleverantören Synopsys presenterade nyligen ett femårigt samarbetsavtal för att locka CPLD- konstruktörer till synteslägret.

Synopsys verktyg och Alteras CPLD-kretsar borde passa väl ihop. Altera erbjuder kretsar med upp till 100 000 grindar, kretsar som är för stora för att schemaritning skall vara njutbart. Och syntesspecialisten Synopsys lanserade tidigare i år verktyget FPGA-Express, som anpassats just för den andra vågens konstruktörer, alltså konstruktörer som går från schemaritning till syntes.

Men duon siktar inte enbart på CPLD- och FPGA-användare. Man hoppas även locka många av dagens asicanvändare som konstruerar "små" grindmatriser, läs grindmatriser med mindre än 100 000 grindar. Och den gruppen är stor. 80 procent av alla grindmatrisprojekt som startas i USA under 1996 innehåller mindre än 100 000 grindar enligt analysföretaget Dataquest.

Samarbetet gäller såväl utveckling som marknadsföring och kundstöd. De första frukterna väntas nå marknaden våren 1997 för såväl Unix- och Windowsplattformar. Synopsys har exempelvis lovat att då stödja Alteras Max- och Flexfamiljer.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)