JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första ZSP-kärnan från LSI

LSI Logic presenterar DSP-kärnan ZSP. Den kommer både för inbyggnad i systemkretsar och som standardkrets. Kärnan är dessutom tillgänglig för alla.


Kiselleverantören LSI Logic skördar de första frukterna av vårens köp av DSP- företaget ZSP. ZSP-kärnan erbjuds dels i form av standardkretsen LSI401Z, dels i form av en kärna för inbyggnad i systemkretsar. LSI presenterar dessutom en ny licensieringsstrategi för kärnan.



Öppen arkitektur


- Kärnan ska ha en öppen arkitektur, och den är tillgänglig för alla: kunder, partner och konkurrenter, säger Danny Biran på LSI.

Målet är att kärnan ska anammas som en standard för kommunikationsindustrin. För det är kommunikationstillämpningar i allmänhet och trådlösa produkter i synnerhet som företaget siktar på med nytillskottet.

ZSP-kärnan har riscliknande instruktionsuppsättning. Den har en fyravägars superskalär 16-bitars arkitektur och sägs klara 800 Mips vid 200 MHz.

Arkitekturen har fått goda vitsord även tidigare, men det har legat ZSP i fatet att många systemföretag inte velat vara beroende av en liten nystartad leverantör. LSI förhoppning är att kärnan ska få stor spridning nu när de har tagit den under sina vingars beskydd.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)