JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IARs verktygslåda klar

IAR Systems utvecklar och tillverkar en komplett verktygslåda åt Ericsson Microelectronics, för kunder som utvecklar Bluetoothapplikationer.
- Kunder kan bli företag inom telekommunikation, konsumentelektronik, men även bilindustrin. De första återfinns nog bland de företag som anslutit sig till Bluetooth via SIG, Bluetooth Special Interest Group, förklarar IAR Systems vd, Tomas Wolf.
 
Med verktygslådan, Ericsson Bluetooth Starter Kit, utvecklas den programvara, som gör att Bluetoothprodukter kan kommunicera med varandra. Företaget har redan levererat några hundra verktygslådor till Microelectronics som själva står för försäljningen
 
- Utrustningen är nästan en förutsättning för att kunna programmera Microelectronics moduler. Jag vet knappt hur man gjorde innan den fanns, om inte för hand så att säga. Och den är mycket prisvärd, säger Tomas Wolf.
 
- Det unika med vår lösning är att Ericssonmodulen sitter på ett dotterkort, och blir enkel att uppgradera, säger Wolf.
 
- Nästan 2 000 företag är med i SIG. Sedan beror det på hur många som arbetar med Bluetooth hos dem. Man behöver ju två verktygslådor för att kunna utföra något vettigt, en sändare och en mottagare, säger Tomas Wolf.
 
Text: Erika Ingvald

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)