JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST gör routerkretsar åt Effnet

Luleåföretaget Effnet har funnit en partner. Europeiska halvledartillverkaren ST Microelectronics ska infoga företagets kombinerade router och brandvägg i sina produkter.
Under en tid har Effnet sökt efter en stor halvledarpartner. Man vill licensiera sina algoritmer för att åstadkomma processorer med inbyggda routrar, och nätverkskretsar med inbyggd brandvägg.
 
Företagets första partner är fortfarande inte offentliggjord men nu har Effnet funnit sin andra partner. Den globala halvledarleverantören ST Microelectronics ska integrera Effnets IP-baserade teknik i sina nätverksprodukter. Därmed räknar ST med att förbättra prestandan i produkterna.
 
- Internetrevolutionen med de nya bredbandskapaciteterna kräver avancerad teknik för nätverk. IP-routing är nödvändigt för att hantera trafiken på nätverk och brandväggsaspekten är definitivt en nyckelfaktor associerad med Internet. Effnets mjukvara kommer att bidra till att vi uppnår våra säkerhetsmål, säger Gerard Fargere på ST Microelectronics i ett pressmeddelande.
 
Partnerskapet ska ses som inledningen till ett långvarigt samarbete enligt de båda företagen. Effnets teknik ger ST Microelectronics möjlighet att bredda användningsområdet för sin hårdvara.
 
Effnet räknar med att få fler partners och har utarbetat ett globalt program för strategiska sådana. Programmet går ut på att etablera ett nära samarbete med kunderna och att anpassa plattformen till deras specifika behov, och sedan implementera den i kundens befintliga system.
 
Effnet har som mål att på lång sikt bli världsledande när det gäller att lösa flaskhalsar inom kommunikationen över Internet.
 
Text: Erika Ingvald
Copyright Elektroniktidningen

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)