JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Delfin som avhjälper överhörning

Edolphin har på några månader blivit ett uppskattat verktyg över webben. Monterey Design Systems utrustar nu delfinen med beräkningsfunktioner för vägfördröjning och layoutoptimering.
Under Design Automation Conference presenterades verktygsleverantören Monterey Design Systems version 1.2 av sitt Dolphin system för fysisk konstruktion. Nätversionen av Dolphin, Edolphin, har rönt mycken uppskattning sedan den introducerades i mars i år.

Dolphin 1.2 vänder sig främst till konstruktörer som arbetar med kretsgeometrier på 0,18 µm och därunder. Styrkan i version 1.2 sitter i att den kan beräkna vägfördröjningar orsakade av överhörning i närbelägna kopplingar på ett chips. En egenskap som Monterey anser sig vara ensam på marknaden om.

Vid kanallängder runt 0,18 µm ställs krav på nya tillverkningsmetoder. Ledaravslut, anslutningar för breda ledare, minimal metallarea, variabelt utrymme baserat på ledarbredd och regler för antenn via metall blir viktiga hänsynstaganden som måste beaktas i konstruktionsarbetet. Dolphin version 1.2 har en inbyggd global optimeringsfunktion som gör att layouterna som produceras är färdiga för tillverkning, utan modifiering, lovar Monterey lite kaxigt.

Internetbaserade verktyg ligger i tiden och nätet utnyttjas på lite olika sätt. Edolphin kan användas både över Internet och intranät. I fallet konstruktion över intranät ligger verktyget på en eller flera servrar på kundens företagsintranät. För användaren ser verktyget ut att ligga på den egna arbetsstationen. Den enda skillnaden för konstruktören är att extra säkerhet krävs genom användande av så kallade VPN boxar (Virtual Private Network) i båda ändar av Internetuppkopplingen.

Tanken är att stora asicföretag med många konstruktörer och flera konstruktionsprojekt skall använda Edolphin. Ambitionen hos Monterey är att jobba intimt mot ett fåtal kunder för att på så sätt kunna prioritera kundstöd och servicekvalitet.

Priset för Edolphin sätts individuellt utifrån behov och krav hos varje enskild kund.


Stefan Hultquist

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)