JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. System-på-kisel och FPGA i fokus på Dac

Den som söker upplevelse-semester och missat pågående Design Automation Conference, Dac, kan avslappnad luta sig tillbaka i hängmattan. Elektroniktidningen punktmarkerar arrangemanget.
Konstruktörernas stora mässa, Dac, pågår just nu i Los Angeles. Efter en sparsmakad månad av lanseringar kan vi förvänta oss en rad nyheter.
 
Cadence släpper i dagarna två intressanta produkter. En av dessa är en miljö med bland annat simulator för analog- och blandsignalkonstruktion. Den andra är ett verifieringssystem som baserar sig på FPGA:er optimerade för emulering. Tanken med blandsignalkonstruktören är att närma sig ett annat betraktelsesätt för analog konstruktion av system-på-kisel. Läs mer om detta på sidan 41.
 
På FPGA-fronten lovar vidare Altera sitt största "släpp" för i år. Vad det handlar om är man dock mycket förtegen om.
 
Xilinx har på sistone lanserat en arkitektur med upp till tio miljoner grindar. I anslutning till den uppgraderar man till version 3.1i av sin Alliance Series för konstruktioner i tiomiljonergrindarsklassen och FPGA-arkitekturer på 0,15 µm, se sidan 41.
 
Exemplar Logic, ett dotterföretag till Mentor Graphics, låter meddela att man ska integrera Xilinx Floorplanner, som ingår i Alliance Series 3.1i, i sitt syntesverktyg Leonardo Spectrum.
 
även Synopsys har startat ett samarbete med Xilinx för att kombinera Block Level Incremental Synthesis, BLIS, med guidad placering och ledningsdragning.
 
Mentor Graphics ger sig i kast med formell verifiering i och med att man presenterar en ekvivalenstestare. Det är den uppseglande system-på-kisel-epoken som driver på utvecklingen mot formell verifiering och Mentor vill inte missa tåget.
 
Det här är bara ett axplock av vad som visas i Amerika den första veckan i juni.


Stefan Hultquist

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)