JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EMC-labb för ISO-certifierade företag

Svenska EMC Lab i Karlskrona har blivit ackrediterade av Swedac
- Ackrediteringen gör att vi nu kan ta uppdrag från kunder som är ISO-certifierade, säger Hans östergren som är vd på Svenska EMC Lab i Karlskrona.

Arbetet med ackrediteringen enligt EN 45001 och ISO Guide 25 har pågått i ett och ett halvt år och skötts av Swedac, Styrelsen för Ackreditering och Tekniks Kontroll.

Ackreditering är ett steg högre än en ISO-certifiering.

- Swedac har granska våra metoder och hur vi utför testerna.

Bland det Swedac granskat är mätosäkerheten, att alla instrument är kalibrerade med spårbarhet och att personalen är utbildad för verksamheten.

Svenska EMC Lab är privatägt och utför frifältsmätningar på tre- och tiometerssträckor. För påstrålad effekt finns en tremeterssträcka i ett skärmat rum.

Emissionsmätning utförs inom frekvensområdet 10 Hz till 18 GHz med befintlig utrustning, och upp till 40 GHz med viss förberedelsetid.

Immunitetsprovning utförs från 0 till 2 GHz med befintlig utrustning, och upp till 40 GHz med viss förberedelsetid.

Företaget utför också mätningar enligt de amerikanska standarderna FCC Part 15 och 18. part 15 gäller för alla typer av produkter som utstrålar radioeffekt, vare sig det är avsiktligt eller oavsiktligt. Part 18 omfattar utrustning avsedd för något av ISM-banden.

Sedan tidigare är SP, Semko och Enator ackrediterade.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)