JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alltför få bygger moduler ännu

I dagsläget är det bara en handfull företag i världen som samarbetar för att ta fram sändar- och mottagarmoduler till Most-bussen. Most-konsortiet hoppas på bättre drag nästa år, när de första produkterna som bygger på busstandarden förväntas komma ut på marknaden.
- Hela poängen med Most-konsortiet är att vi är flera företag som tillsammans satsar på att ta fram moduler enligt den här busspecifikationen, säger Richard Möller på svenska Infineon.

- Vi går ihop och samarbetar mot ett gemensamt mål. Därmed ökar våra chanser att nå lönsamhet i produktionen på en så specialiserad marknad som bilmarknaden.

Fler kretstillverkare nästa år

Men ännu har man inte riktigt nått dit. De produkter, exempelvis cd-spelare, som använder Most-bussen befinner sig fortfarande på teststadiet. I början på nästa år förväntas de första produkterna vara klara att monteras i bilar. Och då ökar chanserna att fler företag ger sig in i produktionen av kretsar som stöder kommunikation över Most-bussen.

I dagsläget är Infineon Technologies ensamt om att bygga IR-sändare och IR-mottagare i enkretsform till Most-bussen.

- De fungerar som vanliga lysdioder, eller fototransistorer, säger Richard Möller på svenska Infineon.

Sändar- och mottagarkretsen kompletteras sedan med en asic vardera som sköter signalbehandlingen. Signalbehandlingschipset tillverkas enbart av tyska Oasis. Dessa två chips sätts in i ett kontaktdon. För kontaktdonsproduktionen står två företag, amerikanska AMP och japanska Yasaki.


Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)