JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dator och instrument i ett

Ultima 500 är den första modellen i en ny serie digitala oscilloskop från Gould. Instrumentet är baserat på en pc-plattform och använder Windows NT 4.0 som operativsystem vilket gör att man enkelt kan bearbeta mätdata i till exempel ett program i Officepaketet.
Oscilloskopet kan styras med knapparna på traditionellt sätt men också med musen eller tangentbordet. Det är fyrkanaligt med åttabitars AD-omvandlare och en analog bandbredd på 500 MHz.
 
Samplingshastigheten är 2 GSa/s om en kanal används men sjunker till 1 GSa/s då två kanaler används och till 500 MSa/s med fyra kanaler. Minnesdjupet på 200 kSa/kanal är utbyggbart till 1 MSa/kanal. Instrumentet har en färgskärm på 10,4 tum och en inbyggd hårddisk på 8,4 Gbyte.
 
För att bättre efterlikna ett analogt oscilloskop har Ultimaserien utrustats med funktionen Trutrace som Gould introducerade 1996.
 
Användaren kan växla mellan vanlig visning och Truetrace med en knapptryckning och i Trutrace är intensiteten i svepet proportionell mot antalet sampel för varje amplitudnivå, som ett analogt oscilloskop.
 
Det finns också en Ethernetport på 100 Mbit/s för anslutning till lokala nät och två platser för instickskort med PCI-buss.
 
Pronesto och Q-Instrument, är svenska representanter för instrumentet.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)