JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. OEM bildar bolag med telekomsikte

Svenska OEM Industrial Components startar bolaget ATT Europe Ltd, kallat Attel, med inriktning mot telekomindustrin i Europa från och med årsskiftet.
- Attel ska distribuera komponenter och system för kylning av elektronik till framförallt telekomindustrin i Europa, säger Jan Hultman, vd på OEM Industrial Components.
 
Detta innebär dock inte att OEM drar igång någon helt ny verksamhet. Istället bryter företaget ut en av de större avdelningarna i det engelska dotterbolaget OEM Automatic Ltd. Orsaken till detta är att avdelningens största agentur Comair Rotron, som är specialiserat på just kylning för elektronik, blivit en allt viktigare del i företaget på senare tid.
 
- Vi representerar Comair Rotrons över hela Europa och vill fokusera på det. Uppgiften nu är att utse distributörer i olika europeiska länder, säger Jan Hultman.
 
I första hand är det i Tyskland, Frankrike och Italien som man tänker sig att knyta upp nya distributörer. I England kommer OEM Automatic Ltd även fortsättningsvis att fungera som representant, medan svenska OEM Component inte oväntat får ta hand om marknaden här i landet.
 
- Europakoncept likt detta är något vi utvecklar. Det finns ett mycket stort behov hos både asiatiska och amerikanska tillverkare att etablera sig i Europa just nu.
 
Nystartade Attel kommer att ha säte i England och beräknas omsätta cirka 65 miljoner kronor under år 2001. OEM Industrial Components är en delkoncern av börsnoterade OEM International.


Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)